Stingray Brava is becoming Stingray Classica. 

There may be some discrepancies in the online TV-guide for a short period. We apologize and thank you for your patience.

If you cannot find your provider in the drop-down menu, please visit the Stingray Classica website

If you have issues finding your schedule online, please reach out to us at support@stingraybrava.com.

 

Metamorphosen : The Art of the Virtuoso Piano Transcription

PRESENTED ON THE DUTCH CHANNEL ONLY

 

Deze maand staan er bij Stingray Brava drie premières op het programma! Op 9, 11 en 15 oktober zendt Brava nieuwe producties uit: de pianodocumentaire Metamorphoses, een spetterende uitvoering van Bruckners Symfonie Nr. 8 onder leiding van Jaap van Zweden en een programma geheel gewijd aan Bach door violist Jeroen de Groot.

 

 


Zondag 9 oktober om 20:30 | Metamorphoses - The art of the virtuoso piano

De stichting "Klassiek in 't Veen" is een vrijwilligersorganisatie die ongeveer 10 keer per jaar klassieke kamermuziek,- pianorecitals, jazz concerten en minifestivals organiseert in de Concertboerderij "Onder de Linden" in het Drentse Valthermond. Ter ere van pianist Rian de Waal (1958-2011) werd hier een concert georganiseerd dat is geïnspireerd op zijn boek over de piano ‘Metamorphoses, the Art of the Virtuoso Piano Transcription’. De Waal schrijft in dit boek over de ontwikkeling van het pianospel en hoe deze ontwikkeling afhankelijk is geweest van pianisten die het risico namen grenzen te overschrijden. Werken die van belang zijn geweest voor deze ontwikkeling worden in dit concert uitgevoerd door pianist Igor Roma (*1969) en Mengjie Han (*1989).