Stingray Brava is becoming Stingray Classica. 

There may be some discrepancies in the online TV-guide for a short period. We apologize and thank you for your patience.

If you cannot find your provider in the drop-down menu, please visit the Stingray Classica website

If you have issues finding your schedule online, please reach out to us at support@stingraybrava.com.

Paavo Järvi dirigeert het Orchestre de Paris

Donderdagen en zaterdagen in maart

 

In maart zal Stingray Brava iedere donderdag- en zaterdagavond om 20:30 een concert van het Orchestre de Paris onder leiding van Paavo Järvi (1962) uitzenden. Van 2010 tot en met 2016 was Järvi muzikaal leider van het Orchestre de Paris en gedurende deze tijd verschenen er vele concertopnames waarin het orkest de krachten bundelt met enkele internationale topmusici! Alle acht concerten zijn opgenomen in de prachtige Salle Pleyel te Parijs.


Donderdag, 7 maart | Brahsmavond

Paavo Järvi dirigeert het Orchestre de Paris en pianist Nicholas Angelich in een concert gewijd aan muziek van Johannes Brahms. Op het programma staan de Akademische Festouvertüre, Op. 80 en het Pianoconcert Nr. 1, Op. 15. Solist Nicholas Angelich werd door de Huffington Post geprezen als "one of the greatest living interpreters of Brahms". Dit concert is opgenomen in de Salle Pleyel te Parijs in 2014.


Zaterdag, 9 maart | Järvi dirigeert Dubagnon, Bernstein en Prokofjev    

Paavo Järvi dirigeert het Orchestre de Paris tijdens een concert in de Salle Pleyel te Parijs in 2012. Op het programma staat onder meer een heuze wereldpremière: Richard Dubugnons Concert voor de twee piano’s, getiteld ‘Battlefield’. Solisten zijn de gelauwerde Franse zussen Katia en Marielle Labèque. Daarnaast waagt het Orchestre de Paris zich ook aan het op Shakespeare gebaseerde West Side Story van Leonard Bernstein. Het orkest sluit af met een on-Amerikaanse versie van Romeo en Julia die gestalte krijgt in de bekende balletmuziek van Sergei Prokofjev.


Donderdag, 14 maart | Järvi dirigeert Nielsen, Sjostakovitsj en Grieg

Paavo Järvi dirigeert het Orchestre de Paris in een concert dat opent met Carl Nielsens Maskerade Overture. Alexander Toradze is de solist in Sjostakovitsjs Pianoconcert Nr. 2. De avond sluit af met Edvard Griegs Peer Gynt Suite, dat gecomponeerd is voor het gelijknamige toneelstuk van Henrik Ibsen uit 1867. Dit concert is opgenomen in de Salle Pleyel te Parijs op 23 mei 2012.


Zaterdag, 16 maart | Orchestre de Paris goes North

Paavo Järvi dirigeert het Orchestre de Paris in een concertprogramma gevuld met Scandinavische componisten. Elisabeth Leonskaja is de solist in Griegs Pianoconcert, Op. 16. Grieg componeerde het werk toen hij slechts 25 jaar oud was. Het enige pianoconcert dat Grieg schreef is nog altijd een van de meest geliefde concerten in het repertoire. Het orkest vervolgt met Arvo Pärts Silhouette (2009), een ode aan ingenieur Gustav Eiffel. Het concert wordt afgesloten met Sibelius’ Symfonie Nr. 2, Op. 43. Sibelius wordt alom beschouwd als Finlands grootste componist en de vorming van de Finse nationale muziekidentiteit wordt dan ook grotendeels aan de componist toegeschreven. Dit concert is opgenomen in La Salle Pleyel te Parijs in 2010 en is geregisseerd door Louise Narboni.


Donderdag 21 maart | Tsjaikovski - Pianoconcert Nr. 2

De in Estland geboren dirigent Paavo Järvi komt uit een zeer muzikale familie. Zijn vader Neeme Järvi was ook dirigent en verhuisde met zijn gezin naar de Verenigde Staten. Daar studeerde Paavo aan het Los Angeles Philharmonic Institute bij Leonard Bernstein. Van 2010 tot en met 2016 was Paavo Järvi muzikaal leider van het Orchestre de Paris. Gedurende deze tijd verschenen er vele concertopnames waarin het orkest de krachten bundelt met enkele internationale topmusici. In dit concert is pianist Denis Matsuev de solist in het Tweede Pianoconcert van Tsjaikovski. Het orkest sluit af met Berlioz’ Harold en Italien, Op. 16 en Ravels Daphnis et Chloé, Suite Nr. 2. Opgenomen in La Salle Pleyel te Parijs in 2014.


Zaterdag, 23 maart | Rachmaninov - Pianoconcert Nr. 3

De Cubaanse pianist Jorge Luis is de solist in Rachmaninovs Pianoconcert Nr. 3. Het Orchestre de Paris staat onder leiding van Paavo Järvi. Het derde Pianoconcert is een van de meest succesvolle werken uit Rachmaninovs oeuvre en behoort met het Tweede Pianoconcert tot de meest geliefde pianoconcerten uit het repertoire. Het concertprogramma wordt afgelsoten met Bizet/Busoni/Prats’ Sonatina Nr. 6/Carmen Fantasy en Lecuona’s Mazurka in Glissando. Opgenomen in de Salle Pleyel te Parijs in 2013.


Donderdag, 28 maart | A Salute to Brasil

Kristjan Järvi dirigeert het Orchestre de Paris in een concertprogramma dat een eerbetoon is aan Braziliaanse muziek. Op het programma staan onder meer Arturo Márquez’ Danzón No. 2, Paul Aragãos Concerto Nazareth en Yamandu Costa’s Passeios Suite. Onder de solisten zijn gitarist Yamandu Costa en accordeonist Alessandro ‘Bebê’ Kramer. Opgenomen in La Salle Pleyel te Parijs in 2014.


Zaterdag, 30 maart | Järvi dirigeert Dvořák en Saint-Saëns

Paavo Järvi dirigeert het Orchestre de Paris tijdens een concert vanuit de Salle Pleyel te Parijs. Op het programma staan 'La barque solaire' van Thierry Escaich en Dvoráks Vioolconcert Op. 104, met Gautier Capuçon als solist. Het concert sluit af met "Mon coeur s'ouvre à toi" uit Saint-Saëns' Samson et Dalila en Dvoráks Symfonie Nr. 3.