Stingray Brava is becoming Stingray Classica. 

There may be some discrepancies in the online TV-guide for a short period. We apologize and thank you for your patience.

If you cannot find your provider in the drop-down menu, please visit the Stingray Classica website

If you have issues finding your schedule online, please reach out to us at support@stingraybrava.com.

 

 

Concert Nigel Kennedy in Stadsschouwburg Antwerpen

Nigel Kennedy brengt zijn excentrieke mix van klassiek en rock-'n-roll op 7 april naar Stadsschouwburg Antwerpen in België. Het is het enige concert in de Benelux van de wereldvermaarde violist tijdens zijn ‘The New Four Seasons’-tournee.

De Britse violist Nigel Kennedy wordt al decennialang geroemd als één van ’s werelds grootste virtuozen. Sinds zijn grote doorbraak in 1989 is hij de best verkopende klassieke violist aller tijden.

Kennedy schudde de wereld van de klassieke muziek dooreen met zijn baanbrekende en moderne interpretatie van ‘De Vier Jaargetijden’ van Vivaldi. De vleug rock-'n-roll waarmee hij het traditionele klassieke werk injecteerde en zijn uitbundige manier van optreden leverden hem de bijnaam 'Jimi Hendrix van de klassieke muziek' op.

head-shot-nigel-kennedy.png


Nigel Kennedy gaf publieke en privé-optredens voor de Britse koninklijke familie, werd met prijzen overladen en veroverde door de verkoop van meer dan 2 miljoen exemplaren van zijn eerste versie van ‘De Vier Jaargetijden’ (1989) een plaats in het Guinness Book of Records.

Eind oktober 2015 keerde Kennedy terug met een compleet nieuwe opname van 'De Vier Jaargetijden'. Wie luistert naar zijn 'The New Four Seasons' hoort nog altijd Vivaldi's beroemde meesterwerk, maar toch klinkt dit totaal anders dan men gewend is. Hij gaf een nieuwe invulling aan het ritme, het toonpallet en de instrumentatie. Zo schakelde hij over van het clavecimbel, het standaard toetseninstrument uit de barokperiode waarin Vivaldi leefde, naar zijn meer moderne opvolgers, de piano en het hammondorgel en maakte hij ook dankbaar gebruik van een aantal elektrische instrumenten. Op deze manier bewijst Kennedy dat ‘De Vier Jaargetijden’ muziek van alle tijden is.

Op 7 april zie je de grootmeester, samen met een imposant orkest, live op het podium van Stadsschouwburg Antwerpen.

Tickets via stadsschouwburgantwerpen.be of +32 (0)70 69 11 11 (max. €0.30/min.)