Stingray Brava devient Stingray Classica. 

Le meilleur de la musique classique à la demande.
Partout et en tout temps, regardez les plus beaux concerts de musique classique, opéras et ballets du monde entier. Laissez-vous porter par des performances magistrales sur vos appareils favoris ou à la télévision.

 

 

Metamorphosen : The Art of the Virtuoso Piano Transcription

PRÉSENTÉ SUR LA CHAÎNE NÉERLANDAISE UNIQUEMENT

 

Deze maand staan er bij Stingray Brava drie premières op het programma! Op 9, 11 en 15 oktober zendt Brava nieuwe producties uit: de pianodocumentaire Metamorphoses, een spetterende uitvoering van Bruckners Symfonie Nr. 8 onder leiding van Jaap van Zweden en een programma geheel gewijd aan Bach door violist Jeroen de Groot.


Zondag 9 oktober om 20:30 | Metamorphoses - The art of the virtuoso piano

De stichting "Klassiek in 't Veen" is een vrijwilligersorganisatie die ongeveer 10 keer per jaar klassieke kamermuziek,- pianorecitals, jazz concerten en minifestivals organiseert in de Concertboerderij "Onder de Linden" in het Drentse Valthermond. Ter ere van pianist Rian de Waal (1958-2011) werd hier een concert georganiseerd dat is geïnspireerd op zijn boek over de piano ‘Metamorphoses, the Art of the Virtuoso Piano Transcription’. De Waal schrijft in dit boek over de ontwikkeling van het pianospel en hoe deze ontwikkeling afhankelijk is geweest van pianisten die het risico namen grenzen te overschrijden. Werken die van belang zijn geweest voor deze ontwikkeling worden in dit concert uitgevoerd door pianist Igor Roma (*1969) en Mengjie Han (*1989).